Hon den där Matilda

Det är nog på tiden att jag beskriver lite mer om mig själv. Vem är jag? Det finns så mycket jag vill berätta, men jag kommer inte att ta med allt i den här texten…

IMG_3242

Den senaste tiden har jag vänt min värld upp-och-ned, och gått från att ha livet byggt kring ett par fasta punkter till att inte ha några fasta punkter över huvud taget. Det känns ovant, nervöst och spännande. Som att kasta sig ut från ett flygplan utan att veta om fallskärmen fungerar.

Bosatt i Umeå, åtminstone ett tag till. Var jag hamnar sen, och vad som kommer ske, är en fråga för framtiden. Nu är jag där jag är.

Storasyster, en roll som format mig, den jag är och min syn på mig själv. Tampas med just den rollen, och att våga ta ett par steg ifrån min trygghetszon, att inte alltid vara den ”duktiga flickan som klarar allt”. Där någonstans har feminismen också klivit in i mitt liv, med insikten om vem jag är och hur samhället har format mig.

Naturen är en plats där jag känner mig hemma, lugn och trygg. Ensamhet i skogen ger mig en rofylldhet som jag sällan upplever annars. Att klättra på stenar och klippor, balansera på stockar, och skutta över bäckar är sådant jag brukar göra när jag spenderar tid i naturen.

Fotograf, sist men definitivt inte minst. Fotografering för mig har varit ett sätt att våga vara mig själv, trots min dåliga självkänsla som försöker intala mig att jag inte duger. När jag fotograferar intar jag en annan roll, en där jag är stark och modig. Jag älskar färger, kort skärpedjup och att bryta mot alla tänkbara fotoregler – men framför allt tycker jag känslan i en bild är viktig. Med mina bilder kan jag spegla vem jag känner mig som inombords: ensam, glad, udda… Det är också genom mina bilder jag kan känna acceptans för att jag är den jag är, och jag är Matilda Holmqvist.

5 reaktioner till “Hon den där Matilda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: